Sposób przygotowania:
Bułeczki z twarogiem
Drożdże kruszymy do miski, dodajemy cukier i mleko. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto, aż będzie odklejać się od rąk.
Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Twaróg mieszamy z cukrem i śmietaną. Mieszamy.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki.
Ciasto lekko spłaszczamy, wkładamy łyżeczkę masy twarogowej, sklejamy i formujemy zgrabną kulkę.
Posypujemy po wierzchu cukrem.
Bułeczki pieczemy 30 -35 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto, aż będzie odklejać się od rąk.
Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Twaróg mieszamy z cukrem i śmietaną. Mieszamy.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki.
Ciasto lekko spłaszczamy, wkładamy łyżeczkę masy twarogowej, sklejamy i formujemy zgrabną kulkę.
Posypujemy po wierzchu cukrem.
Bułeczki pieczemy 30 -35 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
zbysiowa
gosiapiotrek23
Były przepyszne ;)
SylaUla
vedyta