gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Bułeczki z twarogiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite bułeczki drożdżowe nadziane serem twarogowym. Przepyszne do szklanki zimnego mleka lub ciepłej herbaty.

Bułeczki z twarogiem

Składniki:

Bułeczki z twarogiem

Ciasto;

Masa twarogowa

  • 250 g sera twarogowego,
  • 2-3 łyżki cukru,
  • 2 łyżki śmietany.

Sposób przygotowania:

Bułeczki z twarogiem
Drożdże kruszymy do miski, dodajemy cukier i mleko. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.

Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto, aż będzie odklejać się od rąk.

Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. 

Twaróg mieszamy z cukrem i śmietaną. Mieszamy. 

Z ciasta formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki. 

Ciasto lekko spłaszczamy, wkładamy łyżeczkę masy twarogowej, sklejamy i formujemy zgrabną kulkę.

Posypujemy po wierzchu cukrem.

Bułeczki pieczemy 30 -35 minut w 180 stopniach.

Smacznego ;)