Sposób przygotowania:
Bułeczki z wiśniami
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, zostawić do wyrośnięcia. Palmę roztopić i przestudzić. Mąkę wymieszać z cukrem i solą. Dodać do niej jajko, palmę i rozczyn drożdżowy. Wszystko wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Ciasto przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość, podzielić je na ok. 6 części. Każdą część spłaszczyć w podłużny placuszek. Na każdym umieścić po trochu odsączonych z kompotu wiśni. Złączyć brzegi, uformować podłużne bułeczki. Kłaść je na natłuszczoną blachę. Piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Jeszcze ciepłe bułeczki polukrować.