Sposób przygotowania:
Bułeczki ze szpinakiem
Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę . Robimy dołek. Rozpuszczamy masło i dodajemy 125 ml mleka Rozczyn: 125 ml mleka Drożdże 2 łyżeczki cukru Mieszamy do rozpuszczenia drożdży , dodajemy 3 łyżki maki i zostawiamy na 15 minut przykryte ściereczką Po 15 minutach dodajemy rozczyn do pozostałych składników. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy pod ściereczką na godzinę. Po godzinie wałkujemy ciasto na prostokąt Na ciasto kładziemy farsz szpinak-owy Zawijamy wychodzi długi wałek. Kroimy na 12 części Smarujemy rozbełtanym jajem Pieczemy 30 minut w 170 stopniachFarsz wykonanie: Szpinak mrożony wkładamy na patelnie i dusimy do rozpuszczenia. Dodajemy 200 ml sosu czosnkowegoKozi ser kroimy drobno , dodajemy do szpinaku .
marietta
lalunia
Oryginalne i smaczne w domu przepadają za bułeczkami