bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Bułgarski cukiniowy placek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Na ten placek wpadłam przegladając fotoforum Galerie Potraw, a ze lubimy cukinie postanowiłam go zrobić.

Bułgarski cukiniowy placek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bułgarski cukiniowy placek

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bułgarski cukiniowy placek
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce, starannie odcisnąć z wody. Wymieszać z resztą składników. Włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, tak żeby warstwa nie byla grubsza niz 3 cm. Piekarnik nagrzać do 180st i włożyć zapiekankę na okolo 40 minut. co chwili aż sie zarumieni wierzch. Podawac na ciepło lub zimno najlepiej z sosami. U mnie sos jogurtowo-czosnkowy jako doskonałe uzupełnienie placka
Bułgarski cukiniowy placek
Etap 1