Sposób przygotowania:
Bułgarskie co nieco
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na ćwiartki.
Wołowinę umyć, osączyć, pokroić w paseczki.
Z papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać i włożyć mięso, chwilę podsmażyć.
Podsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, gotować 50 minut.
Do gotowanego mięsa włożyć cebulę.
Dodać przecier, osączone pomidory i fasolkę. Mieszać aż całość zagotuję się, przyprawić. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, a na wierzch ziemniaki i jarzynkę. Piec 20 minut w 175 stop. Przybrać posiekaną natką
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, włożyć do rondla. Dodać przecier, osączone pomidory i fasolkę. Mieszać aż całość zagotuję się, przyprawić. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, a na wierzch ziemniaki i jarzynkę. Piec 17 minut w 180 stop. Przybrać natką
Wołowinę umyć, osączyć, pokroić w paseczki.
Z papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Na patelnię wlać tłuszcz, rozgrzać i włożyć mięso, chwilę podsmażyć.
Podsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, gotować 50 minut.
Do gotowanego mięsa włożyć cebulę.
Dodać przecier, osączone pomidory i fasolkę. Mieszać aż całość zagotuję się, przyprawić. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, a na wierzch ziemniaki i jarzynkę. Piec 20 minut w 175 stop. Przybrać posiekaną natką
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, włożyć do rondla. Dodać przecier, osączone pomidory i fasolkę. Mieszać aż całość zagotuję się, przyprawić. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, a na wierzch ziemniaki i jarzynkę. Piec 17 minut w 180 stop. Przybrać natką