Sposób przygotowania:
Pyszne bułki maślane
Z drożdży, niewielkiej ilości letniego mleka, cukru robimy zaczyn, odstawiamy pod przykryciem na 15 minut.
Do miski wsypujemy mąkę, sól, pozostałe mleko, roztopione masło i cały zaczyn.
Zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto.
Pozostawiamy pod przykryciem na 2 godziny do wyrośnięcia.
Ponownie zagniatamy, formujemy małe okrągłe bułki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułki smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Studzimy na metalowej kratce.
Do miski wsypujemy mąkę, sól, pozostałe mleko, roztopione masło i cały zaczyn.
Zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto.
Pozostawiamy pod przykryciem na 2 godziny do wyrośnięcia.
Ponownie zagniatamy, formujemy małe okrągłe bułki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułki smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Studzimy na metalowej kratce.
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości