Sposób przygotowania:
Maślana bułka Brioche
1. Wszystkie składniki oprócz masła wyrobić za pomocą miksera z końcówkami do ciasta drożdżowego do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Na koniec dodać pokrojone w kostkę miękkie masło i ponownie wyrobić. Z ciasta uformować kulę, umieścić w misce oprószonej mąką. Przykryć ściereczką i odstawić na około 2 godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. 2. Ciasto ponownie wyrobić, podzielić na 18 części (8 dużych i 10 małych) Uformować z nich kulki. Duże ułożyć w większej keksówce wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, a małe w mniejszej keksówce również wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Keksówki z ciastem odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w 190st.C około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Smacznego!