Sposób przygotowania:
Bułki na jogurcie z sezamem i czarnuszką
1. Drożdże rozcieramy z mlekiem, 1 łyżeczką cukru i 1 łyżką mąki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
2. Do mąki dodajemy sól, jajka, jogurt naturalny, sezam, czarnuszkę i wyrośnięte drożdże, mieszamy i zagniatamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy na około 45 minut w ciepłe miejsce.
3. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 części i formujemy bułeczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
4. Bułki pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
2. Do mąki dodajemy sól, jajka, jogurt naturalny, sezam, czarnuszkę i wyrośnięte drożdże, mieszamy i zagniatamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy na około 45 minut w ciepłe miejsce.
3. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 części i formujemy bułeczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
4. Bułki pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45 minut.