Sposób przygotowania:
Bułki z cukiniąETAP 1:
Cukinie zetrzeć razem ze skórką na tarce z grubymi oczkami i lekko odcisnąć. Margarynę stopić i przestudzić.
Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże, następnie dodać przesianą mąkę oraz przyprawy, wbić jajka i wlać płynną margarynę, wymieszać i na koniec dodać cukinię.
ETAP 2:
Zagnieść ciasto i wyrabiać je kilka minut ja robiłam wszystko robotem z końcówka haka.
Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia i po wyrośnięciu uformować bułeczki, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia po wierzchu posmarować jajkiem i posypać płatkami owsianymi, ponownie bułeczki odstawić do podrośnięcia.
Piec w temp. 180 st około 25 minut.
SylaUla
msewka