Sposób przygotowania:
Bułki z pestkami dyni
Wszystkie składniki umieścić w misce, a następnie dobrze wyrobić rękami do uzyskania elastycznego, sprężystego ciasta.
Ciasto podzielić na około 8-10 równych części. Z każdej uformować prostokątną bułkę. Bułki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 60 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie wysmarować je jajkiem wymieszanym z mlekiem i posypać pestkami dyni.
Piec w 190 st.C około 15 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia na kratce.
Smacznego!
Ciasto podzielić na około 8-10 równych części. Z każdej uformować prostokątną bułkę. Bułki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 60 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie wysmarować je jajkiem wymieszanym z mlekiem i posypać pestkami dyni.
Piec w 190 st.C około 15 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia na kratce.
Smacznego!