Sposób przygotowania:
Bułki z truskawkami
W ciepłym mleku rozpuścić drożdże, margarynę stopić i przestudzić. Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem oraz szczyptą soli, dodać jajka, przestudzony tłuszcz i mleko z drożdżami, zagnieść ciasto które odstawić do wyrośnięcia. Kruszonka: Marcepan, masło i mąkę tak długo rozcierać palcami, aż powstanie ładna kruszonka.Wyrośnięte ciasto wyjąć na podsypaną mąką stolnice i lekko je rozciągnąć, następnie kubkiem wyciąć z niego krążki ciasta i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, dnem szklanki na środku zrobić lekkie wgłębienia i całe bułki posmarować dodatkowym jajkiem.Truskawki umyć i ułożyć w dołkach na środku bułek po wierzchu posypać kruszonką i jeszcze raz odstawić do wyrośnięcia. Piec w temp. 190 st około 20 minut.