Sposób przygotowania:
Bułki z truskawkami i kokosową kruszonką
Ciasto: Drożdże rozetrzeć z 2 łyżkami cukru,wlać ciepłe mleko odstawić na chwile aż zaczyn zacznie rosnać.Dodać do niego mąkę pszenną,cukry,żółtka ,wlać płynne masło wyrobic reką ciasto aż zacznie odchodzić od ścianek naczynia.Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Nadzienie: truskawki umyć odszypułkować pokroić na mniejsze kawałki wsypać do rondelka dodać cukier i gotowac na małym ogniu jak konfiturę około 5 minut po czym zagęścić roztworem z mąki ziemniaczanej i wody zagotować aż zgęstnieją odstawić do ostygnięcia.
Kruszonka: Wszystkie składniki zagnieść z zimnym masłem oraz wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto podzielić na małe porcje wkąłdać na środek truskawkowe nadzienie zlepić uformować dowolne bułeczki można posmarować rozkłóconym jajem ale nie koniecznie i posypać kruszonką .
Piec około 20-25 minut w nagrzanym piekarniku do temp 170* Po upieczeniu wystudzić w temp pokojowej.
Najlepiej smakują z zimnym mlekiem lub białą kawą.
Nadzienie: truskawki umyć odszypułkować pokroić na mniejsze kawałki wsypać do rondelka dodać cukier i gotowac na małym ogniu jak konfiturę około 5 minut po czym zagęścić roztworem z mąki ziemniaczanej i wody zagotować aż zgęstnieją odstawić do ostygnięcia.
Kruszonka: Wszystkie składniki zagnieść z zimnym masłem oraz wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto podzielić na małe porcje wkąłdać na środek truskawkowe nadzienie zlepić uformować dowolne bułeczki można posmarować rozkłóconym jajem ale nie koniecznie i posypać kruszonką .
Piec około 20-25 minut w nagrzanym piekarniku do temp 170* Po upieczeniu wystudzić w temp pokojowej.
Najlepiej smakują z zimnym mlekiem lub białą kawą.
edytaha
2milutka
te na życzenie dzieci ja niet:(
edytaha
To zrobiłaś dzieciaczkom radochę :)
2milutka
edytaha
Normalka :)