Sposób przygotowania:
Buły ze smażonym pstrągiem
Umyć i osuszyć sałatę. Bułki rozkroić na połówki i podgrzać by były ciepłe ( ja robie to z opiekaczu do zapiekanek). Podgrzać rybę ( najlepiej też w opiekaczu by nie naciągnęła dodatkowo tłuszczu. Posmarować spody bułek połową majonezu i połową musztardy. Ułożyć warstwę sałaty. Na sałacie kawałki ryby. Na pstrągu umieścić po 2 plastry pomidora i po kilka paseczków papryki. Lekko posolić i posypać pieprzem. Góry bułek posmarować od środka sosem majonezem i musztardą. Posypać resztą sałaty i przykryć spody bułek. Lekko ucisnąć by się skleiły. Podawać natychmiast by bułki i ryba były gorące. * Oczywiście dodatki mogą być bardziej urozmaicone - można dołączyć plasterki świeżego ogórka, korniszona, konserwowa lub świeżą paprykę itd.