WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Buraczki zasmażane z bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraczki czerwone ugotowane w łupinkach a następnie starte i usmażone na maśle z dodatkiem bułki tartej i przypraw.

Buraczki zasmażane z bułką tartą  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki zasmażane z bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane z bułką tartą

ETAP 1:

Buraki umyć i włożyć do garnka. Zalać zimną wodą i ugotować do miękkości. Wystudzić i obrać ze skórki. Obrane buraczki zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Odcisnąć nadmiar soku.

Na patelni lub w rondelku roztopić łyżkę masła i włożyć buraczki, wymieszać i podgrzać. Doprawić solą, pieprzem i octem i ponownie wymieszać.

Wsypać około jedną łyżkę bułki tartej, wymieszać i podsmażać jeszcze przez ok. 2 minuty.

Gotowe podawać jako sałatkę na ciepło do obiadu.

Buraczki zasmażane z bułką tartą
Buraczki zasmażane po przygotowaniu w rondelku
Buraczki zasmażane z bułką tartą
Bułka tarta dosypana do podsmażonych buraczków
Buraczki zasmażane z bułką tartą
Starte buraczki włożone na roztopione masło
Buraczki zasmażane z bułką tartą
ugotowane ostudzone buraki starte i przełożone do słoika