Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Burgery z tuńczyka z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tuńczyka dobrze odsączyć z zalewy. Wymieszać z jajkami, posiekaną drobno dymką i czosnkiem.

Burgery z tuńczyka z ziołami

Składniki:

Burgery z tuńczyka z ziołami

 

 

Sposób przygotowania:

Burgery z tuńczyka z ziołami
Tuńczyka dobrze odsączyć z zalewy. Wymieszać z jajkami, posiekaną drobno dymką i czosnkiem. Dodać startą marchew i cebulę, posiekaną drobno pietruszkę i szczypiorek. Doprawić do smaku przyprawami. Formować małe kotlety ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 5 min. w 225 st. C.,następnie odwrócić i znowu piec 5-6 min.

Tagi:

jajko sosy jajka