Pasi-brzuch

Pasi-brzuch

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Burrito

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Swietny pomysl na poczestunek a do tego jaki ostry tak jak lubimy :)

Burrito

Składniki:

Burrito

 

  • piers z kurczaka ( pojedyncza )
  • pol puszki kukurydzy konserwowej
  • pol puszki fasoli czerownej
  • mieszanka warzywna
  • cebula
  • czosnek
  • papryka ostra ( chili )
  • papryka slodka
  • sol
  • pieprz
  • konncentrat pomidorowy
  • przyprawa do kurczaka
  • cury
  • woda
  • maka pszenna
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Burrito
Pokroic piers z kurczaka w kostke nastepnie przyprawic sola, pieprzem, papryka slodka, przyprawa do kurczaka i cury wymieszac i smazyc na goracym oleju, dodajemu skrojona w kostke cebule i posiekany czosnek.Smazymy kurczaka na zloty kolor i dodajemy mieszanke warzywna, na koniec do smazenia dodac fasole i kukurydze.Do farszu dodajemy koncentrat pomidorowy, wszystko razem doprawiamy do smaku paparyka ostra, sola i pieprzem.

Ciasto na tortille:

Wsypac make do naczynia, podlac woda i przyprawic smakiem, wyrabiac ciastko dodajac troche oliwy.Okragle placki piec na rozgrzanej suchej patelni bez niczego.

Na placek nakladamy farsz i zwijamy w rulon, podajemy z np sosem czosnkowym

smacznego:)