Sposób przygotowania:
Camembert smażony
Truskawki obrać i opłukać. Kilka odłożyć do dekoracji, a resztę pokroić w drobną kosteczkę. Kiwi obrać i pokroić w plastry. Cebulę posiekać. Owoce i cebule umieścić w jednym rondelku, dodać ocet, cukier i goździki. Doprawić solą i pieprzami. Całość zagotować, zmniejszyć płomień i stale mieszając podgrzewać15 minut, aż masa stanie się gęsta(może dłużej). Na koniec ponownie doprawić i ostudzić. Każdy z serków pokroić na 6 kawałków. Maczać je w roztrzepanych jajkach, potem panierować w bułce tartej, powtórzyć tą czynność jeszcze raz. W szerokim rondlu rozgrzać olej. Porcjami wkładać kawałki sera. Smażyć 2-3 minuty na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i układać na papierze kuchennym. Szybko przełożyć na ogrzane talerze, polać sosem truskawkowym i udekorować owocami i miętą.