siwa12345

siwa12345

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Cannalloni z mięsem

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam ,smaczne i pożywne danie na każdą okazję

Cannalloni z mięsem

Składniki:

Cannalloni z mięsem

 

  • 1 kg mięsa mielonego/wieprzowo-wołowe/,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 marchew,
  • seler,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,.
  • sól,
  • pieprz,
  • 4 łyżki startego żółtego sera,
  • 1 paczka cannelloni,
  • starty żółty ser do posypania

Sposób przygotowania:

Cannalloni z mięsem
Do mięsa dodać zeszkloną cebulę,koncentrat pomidorowy wymieszać w 1/2 szklanki wody dodać do mięsa,utartą marchewkę,seler,sól,pieprz,Smażyć 2o min.Farsz wystudzić dodać jajko wymieszać. Rurki cannelloni napełnić przygotowanym farszem,ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalać sosem pomidorowym.Piec 40 min w tem 180 stopni C.Przed końcem pieczenia na około 10 min posypać żółtym serem.