olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Cannebulle szwedzkie zawijane babeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szwedzkie drożdżowe babeczki zawijane z żurawiną a następnie posypywane na wierzchu ozdobnym cukrem przypadną do gustu każdemu.

Cannebulle szwedzkie zawijane babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cannebulle szwedzkie zawijane babeczki

 

Sposób przygotowania:

Cannebulle szwedzkie zawijane babeczki
Wyrobione ciasto odstawiam w ciepłe miejsce, po czym dzielę je na 2 części. Ciasto rozwałkowuję dosyć cienko. Na ciasto nakładam kawałeczki masła i delikatnie je rozsmarowuję. Ciasto posypuję cynamonem. Na ciasto nakładam konfiturę. Po czym delikatnie rozsmarowuję ją na środku ciasta. Ciasto zwijam w rulon. Rulon z ciasta kroję na kawałki. Do foremek wkładam ciastka. Ciastka smaruję jajkiem. Ciastka posypuję cukrem ozdobnym i wstawiam je do piekarnika. Ciastka piekę w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20 minut.
Cannebulle szwedzkie zawijane babeczki
Ciasto rozwałkowuję dosyć cienko. Na ciasto nakładam kawałeczki masła i delikatnie je rozsmarowuję. Ciasto posypuję cynamonem.
Cannebulle szwedzkie zawijane babeczki
Na ciasto nakładam konfiturę. Po czym delikatnie rozsmarowuję ją na środku ciasta.
Cannebulle szwedzkie zawijane babeczki
Ciasto zwijam w rulon. Rulon z ciasta kroję na kawałki.
Cannebulle szwedzkie zawijane babeczki
Do foremek wkładam ciastka. Ciastka smaruję jajkiem. Ciastka posypuję cukrem ozdobnym.

Tagi:

jajko jajka