Sposób przygotowania:
Cannelloni
Mieso podsmazamy na odrobinie oleju,az nie bedzie wida surowizny,dodajemy 3 lyzki sosu do spagetti,6 czubatych lyzeczek pesto,papryke,czosnek,bazylie.Podgrzewamy mieszajac jeszcze przez chwile,dodajemy pokrojona w kostke i podsmazona cebule,na koncu dodajemy 3 czubate lyzki parmezanu i dosalamy do smaku.Rurki canellonni gotujemy w osolonej wodzie ok.2-4 minuty,aby byly jeszcze dosc twarde.Odcedzamy i polewamy olejem,aby sie nie sklejaly.Kazda rurke napelniamy farszem.Naczynie zaroodporne lub blaszke polewamy odrobina sosu pomidorowego,ukladamy cannelloni,polewamy reszta sosu.Zapiekamy ok 30 minut w tem.180 stopni,po pol godz, posypujemy tartym zoltym serem i zapiekamy jeszcze ok 15 min.
msewka
kinga
Sarenka
teresa.rembiesa
jovi
Doro
kamii
dusia30