Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Cannelloni

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Zrobilam po raz pierwszy,zaprosilam gosci na testowanie,byli zachwyceni.

Cannelloni

Składniki:

Cannelloni

 

  • ok 3/4 kg miesa mielonego
  • 18-20 rurek cannelloni
  • 1 bardzo duza cebula
  • ok 700ml sosu pomidorowego do spagetti(w sloiku)
  • 300 dag sera zoltego
  • pomidorowe pesto(tomato pesto)
  • tarty parmezan
  • bazylia
  • czosnek granulowany
  • papryka w proszku
  • sol
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni
Mieso podsmazamy na odrobinie oleju,az nie bedzie wida surowizny,dodajemy 3 lyzki sosu do spagetti,6 czubatych lyzeczek pesto,papryke,czosnek,bazylie.Podgrzewamy mieszajac jeszcze przez chwile,dodajemy pokrojona w kostke i podsmazona cebule,na koncu dodajemy 3 czubate lyzki parmezanu i dosalamy do smaku.Rurki canellonni gotujemy w osolonej wodzie ok.2-4 minuty,aby byly jeszcze dosc twarde.Odcedzamy i polewamy olejem,aby sie nie sklejaly.Kazda rurke napelniamy farszem.Naczynie zaroodporne lub blaszke polewamy odrobina sosu pomidorowego,ukladamy cannelloni,polewamy reszta sosu.Zapiekamy ok 30 minut w tem.180 stopni,po pol godz, posypujemy tartym zoltym serem i zapiekamy jeszcze ok 15 min.