Sposób przygotowania:
Cannelloni 1
Rozgrzać oliwę na patelni, dodać czosnek i pory, mieszać przez 4 minuty lub aż por będzie miękki. Dodać paprykę i szpinak, mieszać aż szpinak połączy się z resztą składników. Przesypać tak przygotowane warzywa do dużej miski, dodać ser, kukurydzę oraz paprykę w proszku i dobrze wymieszać.
Nadziewać tubki cannelloni łyżeczką i układać obok siebie w żaroodpornym naczyniu, uprzednio wysmarowanym oliwą. Odstawić na chwilę.
Sos pomidorowy:
Rozgrzać oliwę i wrzuć na nią cebule, smażyć mieszając dopóki cebula nie będzie miękka. Dodać puree pomidorowe oraz wino i mieszając pogotować na lekkim ogniu przez ok 5 minut. Polać sosem pomidorowym cannelloni, posypać serem mozarella, i piec w piekarniku nagrzanym do ok 180 stopni przez ok 45 minut, aż ser przyrumieni się.
Nadziewać tubki cannelloni łyżeczką i układać obok siebie w żaroodpornym naczyniu, uprzednio wysmarowanym oliwą. Odstawić na chwilę.
Sos pomidorowy:
Rozgrzać oliwę i wrzuć na nią cebule, smażyć mieszając dopóki cebula nie będzie miękka. Dodać puree pomidorowe oraz wino i mieszając pogotować na lekkim ogniu przez ok 5 minut. Polać sosem pomidorowym cannelloni, posypać serem mozarella, i piec w piekarniku nagrzanym do ok 180 stopni przez ok 45 minut, aż ser przyrumieni się.
artyha