Sposób przygotowania:
Cannelloni wegetariańskie
Makaron wrzucamy do wrzątku i gotujemy 2-3 minuty. Układamy na talerzu każdą osobno, aby się nie posklejały. Sos: W rondelku podgrzewamy pomidory, doprawiamy do smaku i gotujemy, aż sos zgęstnieje - blendujemy. Farsz: Do rozgrzanego woka wlewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy, aż cała woda odparuje - odstawiamy do ostygnięcia. Na koniec dodajemy posiekane zioła i połowę sera startego na tarce o grubych oczkach, mieszamy i nadziewamy podgotowany makaron. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 1/3 sosu, układamy nadziany makaron, polewamy resztą sosu, posypujemy startym serem i ewentualnie przyprawami (suszona bazylia i ostra papryka). Piec w 180 stopniach C około 15 - 20 minut. Smacznego :)