Sposób przygotowania:
Cannelloni z miesem mielonym
Cebule obrac, pokroic w kostke i usmazyc na zloty kolor. Nastepnie dodac do niej mieso mielone, rozbic je na male kawaleczki, posolic i popieprzyc. Smazyc ok.10 min. nastepnie zalac 1/2 szklanki goracej wody z dodatkiem 1/2 lyzeczki vegety, odrobina maggi i dusic po przykryciem nastepne 10 min. Kapuste poszatkowac, oplukac, odcedzic z wody i dodac do miesa, dusic nastepne 5 min. Odstawic do ostudzenia. W tym czasie przygotowac sos. Do rondelka wlac 1 1/2 szklanki mleka, smietane. Zagotowac i zagescic maka wymieszana w 1/2 szklance mleka. Doprawic do smaku vegeta, czosnkiem w proszku i galka muszkatalowa. Do miesa dodac 3 lyzki bulki tartej i 1 jajko, wymieszac. Piekarnik nagrzac do 180 stopni. Napelniac makaron miesem i wylozyc nim forme zaroodporna, zalac przygotowanym sosem. Piec 30 min. Nastepnie dodac pokrojona w plasterki mozzarelle i zapiekac nastepne 10 min.
Jojo
misia53
luna
Misiu, kapusta pekinska. A nastepnym razem dodam jeszcze pokrojona cukinie.