madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Cannelloni ze szpinakiem 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W tym daniu znalazł miejsce znienawidzony przez wielu szpinak :)

Cannelloni ze szpinakiem 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cannelloni ze szpinakiem 3

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni ze szpinakiem 3
W rondelku rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę a następnie rozprowadzamy zasmażkę mlekiem. Sos zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy połowę parmezanu i mieszamy.Szpinak mieszamy z serem ricotta, jajkiem i czosnkiem obranym z łupinek i przeciśniętym przez praskę, a także doprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy pokrojone pomidory oraz poszatkowaną szalotkę i przyprawiamy.Naczynie żaroodporne natłuszczamy i wlewamy połowę białego sosu, następnie układamy makaron nadziany farszem, polewamy sosem pomidorowym, a na wierzchu resztą sosu beszamelowego i posypujemy resztą sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut
Cannelloni ze szpinakiem 3
Powstały sos beszamelowy doprawić do smaku solą i pieprzem
Cannelloni ze szpinakiem 3
Pokrojone pomidory podsmażamy z poszatkowaną szalotką
Cannelloni ze szpinakiem 3
Szpinak mieszamy z serem ricotta i doprawiamy do smaku
Cannelloni ze szpinakiem 3
Makaron z farszem układamy w naczyniu żaroodpornym