Sposób przygotowania:
Cappuccino o smaku czekolady
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucieramy na puch wylewamy na blaszkę i pieczemy 25min. w temp. 175*C. Krem cappuccino: Odlać 1/2szkl. mleka i rozmieszać w nim obie mąki, cappuccino i cukier. Resztę mleka zagotować i na gotujące wlać wymieszane składniki. Energicznie mieszając doprowadzić do wrzenia by masa zgęstniała. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Miękką margarynę utrzeć z żółtkami i dodawać do zimnej masy budyniowej. Utrzeć na puch. Zrobić napar z cappuccino tzn.6 łyżek cappuccino zalać 2szkl. wrzątku i wystudzić. Przelać na miseczkę lub talerz głęboki i moczyć w tym ciastka biszkoptowe. Biszkopt nasączyć naparem cappuccino i wyłożyć połowę kremu. Na krem układać moczone biszkopty, wyłożyć resztę kremu i wyrównać . Na krem układamy ciastka herbatniki. Bita śmietana: Śmietanę mocno chłodzimy i ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy rozpuszczoną żelatynę i wykładamy na herbatniki. Posypujemy tartą czekoladą i wstawiamy do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień.