Sposób przygotowania:
Cappuccinowe trójkąciki
Z jajek, cukru, wody i mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia upiekłam biszkopt . Po czym go wystudziłam. Z kawy rozpuszczalnej, cukru i wrzącej wody przygotowałam poncz i zostawiłam go do wystudzenia. Na mleku ugotowałam budynie z 5 łyżkami cappuccino i 5 łyżkami cukru. Budyń zostawiłam do wystudzenia. Następnie rozpuściłam żelatynę w gorącej wodzie (ok 1/4 szklanki) i odstawiłam ją również przestudzenia. Biszkopt nasączyłam przygotowanym ponczem kawowym i posmarowałam dżemem. Zimny budyń zmiksowałam z margaryną. Przygotowaną w ten sposób masę wyłożyłam na biszkopt. Śmietanę ubiłam z cukrem waniliowym, 3 łyżkami cappuccino i łyżką cukru (można dosłodzić). Pod koniec ubijania dodałam d żelatynę i dobrze wymieszałam. Następnie ubitą śmietanę wyłożyłam na masę budyniową. Całość posypałam startą czekoladą i schłodziłam. Ciasto pokroiłam w trójkąty.
nathaliye