Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Cebula faszerowana wg Triss

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cebulę obrać, odciąć górę i podgotować kilka minut w gorącej wodzie.

Cebula faszerowana wg Triss

Składniki:

Cebula faszerowana wg Triss

 

 

Sposób przygotowania:

Cebula faszerowana wg Triss
Cebulę obrać, odciąć górę i podgotować kilka minut w gorącej wodzie. Delikatnie wydrążyć. Papryki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Mięso połącz z jajkiem, bułką, papryką przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Napełnij cebule farszem. Pomidory sparz i obierz, pokrój. Środek cebuli posiekaj, połącz z pomidorami i włóż do formy do zapiekania. Ułóż cebule podlej wodą z gotowania cebuli. Piecz ok. 50-60 min. w temp.200st. C.

Tagi:

mięso