Sposób przygotowania:
Cebula nadziewana grzybami i ryżem.
Obrane cebule ściąć na wysokość 1/4 od wierzchu i wydrążyć pozostawiając 3-4 warstwy"liści". Grzyby suszone ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić, bardzo drobno posiekać. Wydrążone środki z cebul drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu.Dodać do podsmażonej cebuli ryż, grzyby, jajo.Przyprawić wszystko do smaku solą, pieprzem i Doprawką, wymieszać i napełnić wydrążone cebule. Tak przygotowane cebule ułożyć na żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem, wstawić do piekarnika. W czasie pieczenia pól szkl. wywaru z grzybów przyprawić śmietaną z mąką i zagotować.Podpieczoną cebulę podlać sosem, posypać startym serem i jeszcze raz zapiec.