dorota1986

dorota1986

Kucharz
[Przepisów: 7]

Cebula nadziewana ryżem z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

danie to należy do potraw gorących

Cebula nadziewana ryżem z grzybami

Składniki:

Cebula nadziewana ryżem z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Cebula nadziewana ryżem z grzybami
Ryż opłukać,zalać 1 1/2 szklanki wrzącej wody,posolić,dodać 1/2 łyżki tłuszczu i ugotować na sypko.Grzyby suszone opłukać,ugotować,odcedzić,posiekać,dodać do ryżu,doprawić do smaku solą i pieprzem.Cebulę obrać,wydrążyć,obgotować w wodzie,odcedzić,napełnić nadzieniem.Nadziane cebule ułożyć w rondlu,dodać pozostały tłuszcz,skropić wywarem z grzybów i poddusić.Przed wydaniem zaprawić sos śmietaną rozmieszaną z mąką i zagotować.

Tagi:

ryż grzyby