Sposób przygotowania:
Cebulaczki Eli
Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.
Obrane cebule pokroić na ćwierć krążki.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,wrzucić boczek i chwilę smażyć.Dodać cebulę,doprawić solą,pieprzem,maggi i dusić pod przykryciem,często mieszając,aż cebula będzie miękka. Na naleśniki rozłożyć farsz,zwinąć jak krokiety i obsmażyć z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać keczupem.Smacznego!
Obrane cebule pokroić na ćwierć krążki.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,wrzucić boczek i chwilę smażyć.Dodać cebulę,doprawić solą,pieprzem,maggi i dusić pod przykryciem,często mieszając,aż cebula będzie miękka. Na naleśniki rozłożyć farsz,zwinąć jak krokiety i obsmażyć z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać keczupem.Smacznego!
pigwa
msewka
Jojo
elzbieta8960
grazka
Natala1210
luna