Sposób przygotowania:
Cebularze z pieczarkami
Do mąki dodać przygotowany według przepisu na opakowaniu rozczyn z drożdży. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto.
Ciasto pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Z ciasta uformować spody na małe pizze, bezpośrednio na blaszce, pozostawiając nieco grubsze brzegi.
Każdy krążek ciasta koncentratem oraz oprószyć oregano do smaku. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Na koncentrat wyłożyć pieczarki, oprószyć je solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Na pieczarki położyć pokrojoną cebulkę. Oprószyć tartym serkiem.
Piec około 15 minut w temp. 190-200 stopni.
Ciasto pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Z ciasta uformować spody na małe pizze, bezpośrednio na blaszce, pozostawiając nieco grubsze brzegi.
Każdy krążek ciasta koncentratem oraz oprószyć oregano do smaku. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Na koncentrat wyłożyć pieczarki, oprószyć je solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Na pieczarki położyć pokrojoną cebulkę. Oprószyć tartym serkiem.
Piec około 15 minut w temp. 190-200 stopni.
Justi2401