gosiczek821

gosiczek821

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Champińons con ajo-pieczarki po hiszpańs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

U mnie to dodatek do grilla,ale można również podawać z ziemniakami czy ryżem jak kto lubi:)

Champińons con ajo-pieczarki po hiszpańs Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Champińons con ajo-pieczarki po hiszpańs

 

Sposób przygotowania:

Champińons con ajo-pieczarki po hiszpańs
Pieczarki kroimy na cztery,czosnek w małą kostkę(nie przecieramy przez praskę,chyba że ktoś tak woli) Pietruszkę siekamy-2 stołowe łyżki.Na małej patelni rozgrzewamy oliwę z jedną łyżką masła,ma być bardzo rozgrzane,dodajemy czosnek,chwilkę smażymy ale tak by czosnek się nie zarumienił,bo będzie gorzki następnie dodajemy pietruszkę mieszamy i dodajemy pieczarki,solimy,pieprzymy.Dodajemy drugą łyżkę masła i smażymy około 5 min.
Champińons con ajo-pieczarki po hiszpańs
Pieczarki kroimy na cztery albo na mniejsze kawałki
Champińons con ajo-pieczarki po hiszpańs
na rozgrzanej wcześniej oliwie smażymy pieczarki
Champińons con ajo-pieczarki po hiszpańs
Następnie dodajemy pietruszkę
Champińons con ajo-pieczarki po hiszpańs
na sam koniec pieczarki,a potem masełko:)