Sposób przygotowania:
Charquican- tradycyjna chilijska potrawa
Ziemniaki, marchewkę i dynię ( najlepiej bez skórki ) kroimy w kostkę ( 2 x 2 cm). Zalewamy wodą z dodatkiem soli i gotujemy do miękkości.
Cebulę i czosnek kroimy z drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie. Kiedy się zeszklą dodajemy mięso. Zawartość patelni przekładamy do garnka z gotującymi się warzywami. Kiedy dynia z ziemniakami odrobinę się rozgotują dodajemy groszek z kukurydzą.
Najlepiej mrożone ale w ostateczności mogą być z puszki Gulasz doprawiamy białym pieprzem, oregano, kminkiem i słodką papryką w proszku. Potrawę podajemy z sadzonym jajkiem.
Cebulę i czosnek kroimy z drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie. Kiedy się zeszklą dodajemy mięso. Zawartość patelni przekładamy do garnka z gotującymi się warzywami. Kiedy dynia z ziemniakami odrobinę się rozgotują dodajemy groszek z kukurydzą.
Najlepiej mrożone ale w ostateczności mogą być z puszki Gulasz doprawiamy białym pieprzem, oregano, kminkiem i słodką papryką w proszku. Potrawę podajemy z sadzonym jajkiem.
Magdalena88
Marika-
sammakko