Sposób przygotowania:
Chili con carne
Cebulę siekamy w piórka. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Wlewamy do garnka odrobinę oliwy z oliwek i wrzucamy warzywa. Wstawiamy garnek z warzywami na średni ogień i podsmażamy je. Gdy się lekko zarumienią, dodajemy mięso mielone i dalej podsmażamy. Sparzamy pomidory w gorącej wodzie, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Wkładamy je do garnka z warzywami i mięsem. Do szklanki z bulionem dokładamy przecier pomidorowy i mieszamy. Przelewamy go do garnka i dusimy ok. 10 minut pod przykryciem. Dolewamy do garnka piwo, wrzucamy czerwoną fasolę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i ponownie dusimy 10 minut. Pod koniec duszenia przyprawiamy solą, pieprzem cayenne, oregano oraz kminkiem. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.