Sposób przygotowania:
Chilli con carne
Wymytą paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka. Na patelni (a najlepiej w woku) rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy mięso. Dodajemy cebulę i paprykę, dusimy pod przykryciem 25 minut. Pomidory z puszki odsączamy i kroimy w cwiartki, dodajemy do potrawy, dusimy kolejne 15 minut. Fasolę z puszki również odsączamy, dodajemy do potrawy i dusimy 10 minut,pod koniec duszenia wsypujemy kukurydzę (choć ja nie zawsze to robię). Doprawiamy do smaku pieprzem cayenne, czarnym, solą i suszoną papryczką chilli (wyjmując pestki!). Potrawa powinna być pikantna. Podajemy z pieczywem,najlepiej podgrzanym wcześniej w piekarniku. Ja duszę całość,aż potrawa będzie "zwięzła", można jednak podawać ją jako gulasz.
babajaga82