Sposób przygotowania:
Chilli con carne w wersji polskiej
- Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy chwilę posiekany czosnek, dodajemy wołowinę, rozdrabniamy,gdy mięso będzie już ładnie podsmażone, dodajemy osączoną fasolę oraz kukurydzę, mieszamy, czekamy 5 minut
- W tym czasie kroimy w kostkę pomidory, a gdy upłynie już 5 minut dodajemy razem z ich sokiem do gotowej wieprzowiny z kukurydzą i fasolą, doprawiamy solą, przyprawą meksykańską oraz dodajemy posiekane chilli i przecier pomidorowy, starannie mieszamy. Po upływie 15 minut gasimy płomień.
- W tym czasie kroimy w kostkę pomidory, a gdy upłynie już 5 minut dodajemy razem z ich sokiem do gotowej wieprzowiny z kukurydzą i fasolą, doprawiamy solą, przyprawą meksykańską oraz dodajemy posiekane chilli i przecier pomidorowy, starannie mieszamy. Po upływie 15 minut gasimy płomień.