Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Chilli con carne wg Triss

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i sycące danie jednogarnkowe.

Chilli con carne wg Triss Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chilli con carne wg Triss

 

  • 500g mięsa mielonego
  • 2 papryki czerwone
  • mała papryka zielona
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 cebule czerwone
  • cebula biała
  • mała puszka pomidorów (w kawałkach)
  • kostka bulionu wołowego
  • 3/4 szklanki wody
  • sól
  • pieprz
  • chili w proszku
  • papryka słodka
  • ewentualnie ser

 

 

Sposób przygotowania:

Chilli con carne wg Triss
Cebulę, papryki pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulę oraz paprykę przez kilka minut. Następnie dodać mięso mielone i smażyć mieszając co jakiś czas. Gdy papryka zmięknie, wlać pomidory, dodać kostkę bulionową i wodę, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż sok nieco odparuje, ok. 15 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać chili i paprykę słodką. Na koniec wrzucić odsączoną i przepłukaną fasolę czerwoną. Dusić chwilę.
Chilli con carne wg Triss
Cebulę i paprykę podsmażyć na oleju.....
Chilli con carne wg Triss
Dodać do składników mięso mielone, smażyć kilka minut.
Chilli con carne wg Triss
Do warzyw z mięsem dodać puszkę pomidorów.
Chilli con carne wg Triss
Na koniec dodać 2 puszki czerwonej fasoli.

Tagi:

mięso sery ser