Sposób przygotowania:
Chinska patelnia
Mieso pokroic na male i cieniutkie kawalki. Wlozyc do woreczka foliowego i zalac olejem wymieszanym z 1 lyzeczka sambal oelek, 1 lyzeczka soli i 2 lyzkami sosu sojowego. Odstawic najlepiej na noc do lodowki.
Przygotowac 2 patelnie. Na jednej smazymy:
zamrozone jarzyny z dodatkiem vegety i 1 lyzeczki sambal oelek.
Na drugiej patelni smazymy:
marchewke obrana, posolona i pokrojona w cienkie slupki. Gotowa dodajemy do 1 patelni. Dalej smazymy cebule pokrojona w kostke i cukinie, posypane vegeta. Jarzyny nie moga byc za miekkie. Gotowe warzywa mieszamy w pierwszej patelni i odstawiamy. Mieso z kurczaka podsmazamy na goracej patelni na zloty kolor, pod koniec smazenia dodajemy roztarty czosnek i 3 lyzki sosu sojowego.
Gotowe mieso dodajemy do warzyw. Wlewamy 1 szklanke goracej wody, przyprawiamy do smaku vegeta. Sos zageszczamy 1 lyzeczka maki ziemn. wymieszanej w odrobinie zimnej wody.
Przygotowac 2 patelnie. Na jednej smazymy:
zamrozone jarzyny z dodatkiem vegety i 1 lyzeczki sambal oelek.
Na drugiej patelni smazymy:
marchewke obrana, posolona i pokrojona w cienkie slupki. Gotowa dodajemy do 1 patelni. Dalej smazymy cebule pokrojona w kostke i cukinie, posypane vegeta. Jarzyny nie moga byc za miekkie. Gotowe warzywa mieszamy w pierwszej patelni i odstawiamy. Mieso z kurczaka podsmazamy na goracej patelni na zloty kolor, pod koniec smazenia dodajemy roztarty czosnek i 3 lyzki sosu sojowego.
Gotowe mieso dodajemy do warzyw. Wlewamy 1 szklanke goracej wody, przyprawiamy do smaku vegeta. Sos zageszczamy 1 lyzeczka maki ziemn. wymieszanej w odrobinie zimnej wody.
Jojo
Natala1210
misia53
iwi69
dusia30