kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Chińska pieczeń

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczeń chińska to nic innego ja solidny kawał mięsa zapiekany z brytfance w przyprawach i pysznym sosie , pieczeń podajemy z ziemniakami, ryżem, kaszą itp .

Chińska pieczeń Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chińska pieczeń

 

Sposób przygotowania:

Chińska pieczeń
W chinach z kupnem mięsa nie ma większego problemu ( chyba że z całkiem świeżym) to też je często robiłem dla siebie i kolegów . Mięso płuczemy nacieramy solą i wkładamy do naczynia w którym będziemy je piec . Do brytfanki nalewamy odrobinę olej (w chinach z masłem kiepsko) , aby nam się mięsko za bardzo nie przypaliło . Następnie posypujemy mięso pieprzem , przyprawą do mięsa oraz słodką i ostrą papryką . Do naczynia dolewamy trochę wody i wrzucamy do niej czosnek oraz liść i ziele . Po ok 45min. pieczenia z jednej strony mięso obracamy powtarzamy procedurę z przyprawieniem mięsa i znów pieczemy. po ok 1,5 godziny . Smacznego
Chińska pieczeń
Mięso na pieczeń myjemy nacieramy solą i wkładamy o garnka .
Chińska pieczeń
W naczyniu mięso przyprawiamy do samku .
Chińska pieczeń
Po ok 45min przekładamy mięso na drugą stronę .
Chińska pieczeń
Po pokrojeniu możemy kawałki chwilę potrzymać jeszcze w sosie .