Sposób przygotowania:
Pieczeń z jajkiem wg agnieszki
Przygotować niezbędne składniki na pieczeń, mięso mielone drobno wyłożyć do miski, wbić jajka, dodać majeranek, sól, pieprz, bułkę tarta, posiekać drobno pietruszkę i dodać do składników, dodać bazylię, oregano i wyrobić bardzo dokładnie mięso na jednolita masę. Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupki. Wąską i długą foremkę do pieczenia keksów natłuścić margaryną i wyłożyć przygotowaną masę, pookładać jajka na twardo i wyłożyć resztę masy na wierzch, uklepać dokładnie aby pieczeń się nie rozpadała podczas pieczenia jej. Rozmącić białko jajka kurzego i na wierzchu pieczeni wysmarować dokładnie pieczeń, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury około 180- 200 stopni C i piec pieczeń około 1,5 godziny aż będzie miękka i upieczona.