Chleb indyjski naan

  • 4
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mąkę przesiać do miski, zrobić w niej dołek, wlać 1/2 filiżanki ciepłej wody.

Chleb indyjski naan

Składniki:

Chleb indyjski naan

 

Sposób przygotowania:

Chleb indyjski naan
Mąkę przesiać do miski, zrobić w niej dołek, wlać 1/2 filiżanki ciepłej wody. Połączyć z drożdżami i mąką, wymieszaną z cukrem. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 15 min. Gdy drożdże zaczną rosnąć, dodać jogurt, posolić, wymieszać i wyrobić tak, aby ciasto miało luźną konsystencję. Ponownie odstawić do wyrosnięcia na 3 godz. Z ciasta uformować 4 podłużne i płaskie placki, posypać czosnkiem, wiórkami masła i lekko je wgnieść w ciasto. Przełozyć do formy i piec 40 min w  temp 200 st.

Tagi:

naan chleb