Sposób przygotowania:
Chleb na drożdżach z mąki sojowej
Przygotowanie:
Przesiać skrobię pszenną,mąkę sojową i pektyny,wymieszać.
Rozetrzeć drożdże z cukrem i kilkoma łyżkami ciepłej wody lub mleka,postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Gdy zaczyn zwiększy objętość o 100 %,dodać szczyptę soli,wlać do miski i wyrobić ciasto,dolewając,ile potrzeba,ciepłej wody lub mleka.Wyrabiać starannie,aby wprowadzić do ciasta jak najwięcej powietrza.
Wyrobione ciasto przykryć i odstawić do ponownego wyrośnięcia.Przełożyć ciasto do posmarowanej masłem długiej,wąskiej foremki i piec w bardzo gorącym piekarniku ( 220-240 s.c) przez 45-50 minut.
Przesiać skrobię pszenną,mąkę sojową i pektyny,wymieszać.
Rozetrzeć drożdże z cukrem i kilkoma łyżkami ciepłej wody lub mleka,postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Gdy zaczyn zwiększy objętość o 100 %,dodać szczyptę soli,wlać do miski i wyrobić ciasto,dolewając,ile potrzeba,ciepłej wody lub mleka.Wyrabiać starannie,aby wprowadzić do ciasta jak najwięcej powietrza.
Wyrobione ciasto przykryć i odstawić do ponownego wyrośnięcia.Przełożyć ciasto do posmarowanej masłem długiej,wąskiej foremki i piec w bardzo gorącym piekarniku ( 220-240 s.c) przez 45-50 minut.