Sposób przygotowania:
Chleb pszenno - kukurydziany
Dynię obieramy ze skórki i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach.
Następnie jeszcze ciepłą miksujemy na puree. Otrzymałam 2 łyżki z dużym czubkiem puree dyniowego.
Do miski wkładamy składniki na chlebek i zagniatamy ciasto.
Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Po tym czasie ciasto na chleb ponownie zagniatamy i przekładamy do foremki silikonowej.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 30 minut w ciepłe miejsce.
Wyrośnięty chlebek smarujemy zimną wodą i posypujemy pestkami dyni.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1,10 minut. Upieczony chlebek wyjmujemy z foremki i studzimy na kratce.
Następnie jeszcze ciepłą miksujemy na puree. Otrzymałam 2 łyżki z dużym czubkiem puree dyniowego.
Do miski wkładamy składniki na chlebek i zagniatamy ciasto.
Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Po tym czasie ciasto na chleb ponownie zagniatamy i przekładamy do foremki silikonowej.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 30 minut w ciepłe miejsce.
Wyrośnięty chlebek smarujemy zimną wodą i posypujemy pestkami dyni.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1,10 minut. Upieczony chlebek wyjmujemy z foremki i studzimy na kratce.
SylaUla
kuchenny świat