justynkag

justynkag

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Chleb z rodzynkami z maszyny do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Lekko słodkawy smak, świetnie nadaje się nawet do kawy. Wyśmienicie smakuje po prostu posmarowany masłem.

Chleb z rodzynkami z maszyny do chleba Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chleb z rodzynkami z maszyny do chleba

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb z rodzynkami z maszyny do chleba
Dodajemy składniki do maszyny w kolejności, najpierw płynne: woda, miód i masło. Następnie składniki suche: mąka, sól, drożdże. Ustawiamy maszynę na program ciasto drożdżowe. Gdy maszyna będzie piszczała wtedy można dodać bakalie. Upieczony chleb wyjmujemy, przykrywamy ścierką i zostawiamy do ostudzenia
Chleb z rodzynkami z maszyny do chleba
Maszyne ustawiamy na bochenek o wadze 750 gram i o średnio wypieczonej skórce

Tagi:

chleb