Sposób przygotowania:
Domowy chleb z rodzynkami i dynią
Odważyć mąkę.
Drożdże rozetrzeć z cukrem i połączyć z ciepłym mlekiem.
Dodać do nich odrobinę mąki.
Pozostałą mąkę połączyć z wyrośniętymi drożdżami, solą, rodzynkami i ziarnami z dyni.
Wszystko dobrze wyrobić, wymieszać i odstawić drożdże do wyrośnięcia.
Blachę wysmarować tłuszczem przełożyć do niej ciasto.
Blachę włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec około 1 godz. w temp.200 stop.
Drożdże rozetrzeć z cukrem i połączyć z ciepłym mlekiem.
Dodać do nich odrobinę mąki.
Pozostałą mąkę połączyć z wyrośniętymi drożdżami, solą, rodzynkami i ziarnami z dyni.
Wszystko dobrze wyrobić, wymieszać i odstawić drożdże do wyrośnięcia.
Blachę wysmarować tłuszczem przełożyć do niej ciasto.
Blachę włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec około 1 godz. w temp.200 stop.