dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Chlebek pszenno-kukurydziany z dymką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wspaniały dodatek do zup.

Chlebek pszenno-kukurydziany z dymką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chlebek pszenno-kukurydziany z dymką

 

Sposób przygotowania:

Chlebek pszenno-kukurydziany z dymką
Do miski wlewamy mleko, roztopione i wystudzone masło, jajka, sól, cukier, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą. wszystko dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy pokrojoną drobno dymkę i żółty ser. Ponownie mieszamy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem formę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 40 minut. Smacznego.
Chlebek pszenno-kukurydziany z dymką
Mąkę mieszamy z pozostałymi składnikami.
Chlebek pszenno-kukurydziany z dymką
Dymke dokładnie myjemy i drobno siekamy.
Chlebek pszenno-kukurydziany z dymką
Dymkę dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.