Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Chlebek twarogowo - olejowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny i bardzo mięciutki chlebek.Idealny na przekąskę,kolację lub śniadanie.Smakuje na ciepło jak i na zimno.

Chlebek twarogowo - olejowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chlebek twarogowo - olejowy

 

 

  • dodatkowo:
  • mąka do posypania stolnicy
  • masło do posmarowania formy

Sposób przygotowania:

Chlebek twarogowo - olejowy
Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy mięciutkie ciasto.Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i przekładamy do tortownicy posmarowanej masłem,o średnicy 25 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem.Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.Upieczone kroimy w trójkąty i podajemy. 
Chlebek twarogowo - olejowy
Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Chlebek twarogowo - olejowy
Ciasto wałkujemy i wykładamy do tortownicy.
Chlebek twarogowo - olejowy
Pieczemy do zrumieniania,następnie chlebek wyjmujemy.