Sposób przygotowania:
Turecki chlebek z nadzieniem.
Wszystkie składniki prócz drożdży urobić w dużej misie,a drożdże wymieszać z mlekiem i dodać do ciasta.Odstawić je na 20 min.Farsz mięsny:cebule i pomidory umyć,obrać i pokroić w kostkę.Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju,dodać koncentrat,cebulę i pomidory i doprawić pieprzem i solą.Twaróg
zaś rozdrobnić, rozmieszać ze śmietaną,dodać soli,ale nie za dużo,bo farsz mięsny jest również solony.Formować z ciasta kuleczki,spłaszczać,nadziewać i zalepić jak na pierogi,posmarować żółtkiem,posypać sezamem i piec w temp.200 st.C przez 15-20 min. na brązowy kolor.
zaś rozdrobnić, rozmieszać ze śmietaną,dodać soli,ale nie za dużo,bo farsz mięsny jest również solony.Formować z ciasta kuleczki,spłaszczać,nadziewać i zalepić jak na pierogi,posmarować żółtkiem,posypać sezamem i piec w temp.200 st.C przez 15-20 min. na brązowy kolor.