Sposób przygotowania:
Chlebek z majerankiem i pestkami dyni
Mleko lekko podgrzać pokruszyć do niego drożdże i poczekać aż zaczną pracować. Mąki przesiać do miski, dodać do nich sól, oliwę wlać wodę i pracujące drożdże. Wyrabiać cisto. Pod koniec wyrabiania dodać pestki dyni oraz majeranek wyrobić do końca tak, by składniki się dobrze wymieszały z ciastem. Pozostawić cisto w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie ponownie zagnieść przełożyć do formy i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto wkładamy do piekarnika który nastawiamy na 180 stopni . Chleb pieczemy około 1 godz.
![Chlebek z majerankiem i pestkami dyni Chlebek z majerankiem i pestkami dyni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebek-z-majerankiem-i-pestkami-dyni-228447.jpg)
![Chlebek z majerankiem i pestkami dyni Chlebek z majerankiem i pestkami dyni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebek-z-majerankiem-i-pestkami-dyni-228448.jpg)
![Chlebek z majerankiem i pestkami dyni Chlebek z majerankiem i pestkami dyni](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebek-z-majerankiem-i-pestkami-dyni-228449.jpg)
marietta