Sposób przygotowania:
Chłopski garnek wg kalisto1986
Kiełbasę kroimy w pół-plastry, boczek w malutkie plasterki/kostke, smażymy na rozgrzanym oleju. Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne, dodajemy do usmażonej kiełbasy z boczkiem, dodajemy również pokrojoną w piórka cebulę. Chwile dusimy, dodajemy poszatkowaną kapustę - dusimy około 10 minut. Dodajemy przyprawy, po pół płaskiej łyżeczki estragonu, tymianku, przyprawy do gulaszu i ziemniaków,łyżeczkę kminku, łyżkę papryki czerwonej Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, dusimy jeszcze chwile. Pomidory w puszczce - najlepiej kosteczki dodajemy do dania, zalewamy całość wodą - do 2/3 objętości potrawy, gotujemy na średnim ogniu, aż ziemniaki będą miękkie - nie rozgotowane. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!
kalisto1986
Babciagramolka
Poprawiłam w składnikach -teraz będzie ok.
teresa_rm
misia5
Poprawiłam:) Teraz już jest estragon:)